top of page

 

 

LAGUNA ZWEMLOOP

Vrijdag 9 augustus 2019

START om 18H

Concept: De wedstrijd bestaat uit volgende onderdelen:
Zwemparcours van 500 meter (korte afstand = 1 ronde) en 1km (lange afstand = 2 ronden) met start op het strand van de Laguna Beach te Duinbergen.

Deelnemers komen via het strand uit het water en lopen  naar de wisselzone.

Het loopparcours is gaat via de wijk achter de Laguna Beach richting sportstadium De Taeye. De korte afstand bedraagt 5km, de lange afstand 7,5km.  Het parcours en de wisselzone vind je hier terug.

Prijs: Individueel € 15, Team € 24, Jeugd € 10

(daginschrijvingen +€ 5)

Er kan individueel deelgenomen worden, of in team (enkel lange afstand)

Er zijn 4 klassementen voor de lange afstand

- Heren -45

- Heren + 45

- Dames

- Teams

Er zijn 3 klassementen voor de korte afstand

- Heren -45

- Heren + 45

- Dames

De JEUGD, die de korte afstand doet met een eigen start  (dit zijn 12 tot 15 jarigen) krijgt ook een speciaal klassement.

Verder wordt ook de snelste zwemmer en de snelste loper in de bloemen gezet

Vanaf 16.15 uur kunt u zich aanmelden in het wedstrijdsecretariaat aan de Laguna Beach.

  • Chip met bevestigingsband

  • Borstnummer

  • Drankbon

  • Badmuts

  • Tas met nummer voor wisselzone

Bij de incheck wordt uw deelnemersnummer op de hand aangebracht met stift, om zo toegang te hebben tot de wisselzone en om na de wedstrijd uw zwempak terug in ontvangst te nemen. 

De wisselzone gaat open vanaf 16.15 uur, en sluit om 17.50 uur.  Het wedstrijdsecretariaat sluit om 17.40 uur, dat is tevens  het tijdstip van afsluiting van de daginschrijvingen.   

Bij de wissel dient het zwempak en ander zwemtoebehoren (zwembril …) in de tas met nummer gestopt te worden en achtergelaten te worden op de plaats waar het nummer aangebracht is op de nadar.  Borstnummer wordt vooraan gedragen/bevestigd en U loopt door de wisselzone en komt zo op het loopparcours dat naar Oostkerke leidt.  

Teams: ENKEL LANGE AFSTAND.  De loper  van het team moet plaatsnemen aan het einde van de wisselzone, ter hoogte van de wisselplaats (nummer op nadar)De wissel bestaat erin dat de zwemmer de chip doorgeeft aan de loper, die de chip ook aan het onderbeen bevestigt.  De lopers die in de wisselzone wachten mogen de andere deelnemers niet hinderen!

Borstnummer moet tijdens de loopproef vooraan gedragen worden

De eerste wave van de wedstrijd start om 18.00 uur en bestaat enkel uit deelnemers lange afstand.  De tweede wave start om 18.15 uur en bestaat uit alle deelnemers voor de korte afstand.

De teams starten allen in de eerste wave, samen met de lange afstandsloop.

De JEUGD start om 18h17.

De tijdsmeting registratiematten gebruikt die zowel aan de uitgang van de wisselzone als aan de aankomst liggen.  Het is voor de tijdsmeting belangrijk dat het zwempak niet over de chip gedragen wordt, omdat dit de registratie kan verhinderen. Gelieve ook de chip aan de buitenzijde van het onderbeen te dragen.

Na de aankomst is er een kleine recuperatiezone die enkel voor deelnemers toegankelijk is. 

De prijsuitreiking kan vanaf 20.00 uur doorgaan aan de tent aan de finish.  

bottom of page