top of page

De 5de uitgave van Knokke-Heist Koerst zal de geschiedenis ingaan als de Flandriën-editie. Tien minuten voor de start zetten de goden de hemelsluizen open en stortten bakken regen neer over Knokke-Heist. Maar deze zondvloed deerde de wielrenners noch de organisatoren  en het startschot werd gegeven voor een omloop bestaande uit 9 ronden van 5 kilometer met telkens één klein klimmetje op de hul in de Blinckaertlaan.

 

Bij de categorie -45 werd de koers afgedwongen door de Brugse Hakim Verbeure die onze thuisrijders Anthony Spysschaert en Brian Ryelandt liet strijden voor plaats twee en drie.

 

Bij de heren 45+ werd de koers hard gemaakt door 4 vluchters, Moerkerkenaar Luc Vanhaecke won de sprint en voor plaats 2 en 3 werd het een  fotofinish tussen Knokke-Heistenaars Rik Vantorre en triatleet Jan Stockman.

 

Maar ook de dames bonden de strijd met elkaar en met de weergoden aan. Er stond echter geen maat op sportvrouw van het jaar Sophie Van Biervliet die mooi de koers won voor Cecile Lambert en Nathalie Derochette.

 

Ook de fietsers die meereden aan de toerrit en de groep mountainbikers die aanwezig waren hebben zich ferm geweerd en kostelijk geamuseerd. 

 

De organisatoren Jean Deloddere, Peter Vanacker, Philippe Vilein en De Jumpers mochten ondanks de regen weerom van een succes spreken. 

 

foto's hier.

 

 

Dames

1ste Sophie Van Biervliet

2de Cecile Lambert

3de Nathalie Derochette

 

Heren +45

1ste Luv Vanhaecke

2 de Rik Vantorre

3de Jan Stockman

 

Heren -45

1ste Hakim Verbeure

2de Anthony Spysschaert

3de Brian Ryelandt

bottom of page