top of page

Uitslag Zwemloop


Dat De Jumpers niet stil zitten wisten we al. Gisteren organiseerden ze de eerste editie van de Laguna Zwemloop. Maar liefst 200 deelnemers stonden er aan de start, die plaats vondt op het ‘kleinste strand’ van Knokke-Heist. (aan de Laguna Beach)

Er werd een beach start gegeven, dit wil zeggen dat de atleten eerst moesten sprinten alvorens ze ‘de lac van Heist’ indoken. Deelnemers konden kiezen uit de korte of lange afstand.

Ook kon er in ‘relay’, dit is één zwemmer en één loper, deelgenomen worden. Na een fel bevochten zwemproef maakte onze sterrenchef Frederik Boussy het verschil tijdens het lopen en kon zo de lange afstand op zijn naam te schrijven. Arno Lambrecht en young gung Gilles Baekelandt wisten het podium te vervolledigen. Bij de Heren 45+ stond geen maat op Yves Depoorter, gevolgd door Jan Stockman en Tom Castelein. In het vrouwenveld moest onze sportvrouw Sophie Van Biervliet haar meerdere bekennen in de professionele atlete Amber Rombaut, die met een indrukwekkend zwemproef het verschil maakte. De ‘relay’ was voor het team van Thijs Blondeel en ook de Obrenokes (zoon en dochter van) maakten indruk en konden zo plaats 2 veroveren. De kids (tot 15 jaar) werd gewonnen door Michiel Castelein met in zijn kielzog Charlie Stockman en Estelle Nobus. Winnaars bij de korte afstand waren Gina De Boeck (dames), Steven Gailliaert (45+) en Kjell Devloo-Casier (-45).

We pikten enkele reacties op van de deelnemers en kregen alleen maar positieve commentaren te horen. 'Blij dat er opnieuw een Zwemloop is op Knoks grondgebied’, ‘Zo’n toffe locatie om een wedstrijd te organiseren en wat een gevarieerd loopparcours’, ‘Wat een gezellige aankomst zone en leuke ambiance.'

Ook de voorzitter van De Jumpers Philippe Vilein was heel tevreden met het evenement. ‘We komen volgend jaar zeker terug’ zegt Philippe, ‘Ook zijn we heel blij dat we de steun van de Sportdienst van Knokke-Heist gekregen hebben om dit hier te realiseren.’ ‘Ook de Jumpers zelf hebben het heel goed gedaan want we hadden met Sophie, Yves, Gilles en Jan 4 leden op het podium’, zegt een fiere voorzitter ons.


Alle uitslagen via www.star-tracking.be


bottom of page